Viisi syytä osallistua ammattitapahtumiin

Kesän kirkkaat päivät täynnä aktivitteetteja sekä aurinkoenergiaa ovat viimein taittumassa syksyyn ja tummiin iltoihin. Kalenterissasi on energiavoittoisempina hetkinä varatut ammattitapahtumat, mutta tiukan työpäivän jälkeen kotisohva kutsuu magneetinlailla, eivätkä työn turruttamat aivot tunnu vastaanottavaisilta. Saatat myös pohtia, onko tapahtuma kuitenkaan osallistumisen arvoinen – eihän aihe varsinaisesti kosketa sinua juuri nyt tai vastavuoroisesti koet osaavasi siitä jo aivan kaiken. Näitä hetkiä varten kokosimme sinulle viisi tärkeintä syytä, miksi tapahtumiin osallistuminen on paras päätöksesi.

1. Asiantuntijuuden hyödyntäminen

Ammattilaiset tulevat esiintymään syystä. Puhujan paikalla on oletettavasti aina asiaansa innostuneisuudella suhtautuva ammattilainen, joka on toiminut ydinalueensa ympärillä paljon syväluotaavammin, kuin sinä välttämättä voisit käytettävissä olevalla ajallasi aiheeseen perehtyä. Kokonaisuudet ovat tapahtumia varten usein huolellisesti koostettuja, jolloin asiansa osaava ammattilainen pystyy luomaan sinulle otolliset puitteet asian ymmärtämiseksi tai vastavuoroisesti luodakseen jo osaamaasi lisäarvoa. Parhaassa tapauksessa pääset heti konsultoimaan asian ammattilaiselta aiheeseen liittyvien askarruttavia yksityiskohtia, ja ymmärryksesi karttuu kohisten.

2. Verkostoituminen ja kontaktit

Ammattitapahtumissa liikuskelee paljon erilaisia ihmisiä ja samaan tapahtumaan osallistumiseen syitä on saattaa yleensä olla yhtä monia kuin osallistujia. Olet kuitenkin lähtökohtaisesti kiinnostunut toisiaan vähintäänkin liippaavista asioista muun osallistujakannan kanssa, joten avaamalla suusi tai vain hymyilemällä vierustoverillesi voit saada aikaiseksi keskustelun vaivatta – muodostui siitä sitten uusia ajatuksia herättävä dialogi tai vain mukava päivän piriste.  Suhtautuminen avoimella mielellä sekä kiinnostuksella muihin ihmisiin ja heidän ajatuksiinsa on ainoa avain, mitä tarvitset hyvään verkostoitumiseen – johti se sitten liiketoiminnalliseen yhteistyöhön, ystävystymiseen tai vai uusien kasvojen tutuksi tulemiseen.

3. Aikataulutus

Aikatauluttamalla tapahtuman kalenteriisi luot itsellesi konkreettisen pakon jättämään päivän työtehtävät odottamaan huomispäivää ennalta määrättyyn aikaan. Tärkeimpänä luot itsellesi hetken, jossa keskityt kuulemaan ja rauhoitut yhden aiheen ympärille – käytäthän tähän hetkeen arvokasta aikaasi

4. Ideat

Keskittämällä huomiosi hetkeen sinua kiinnostavan aiheen ympärillä ja kuunnellessasi asiaansa ammattitaidolla kertovaa puhujaa, saat mainion tauon jatkuvien keskeytyksien arjesta. Keskeyttämättämyys öljyää aivoja, ja suo suotuisat ovat uusien ajatuksien sekä ideoiden syntymiselle. Parhaassa tapauksessa aivot jauhavat sinulle uutta vielä pitkään tapahtuman jälkeenkin, tai nämä hetkessä syntyneet ajatukset jäsentyvät hyvän viinin tapaan ajan kanssa aina vain parempaa muotoon. Muistathan kirjoittaa heränneet ajatuksesi aina ylös – vaikka ei siltä tuntuisi!

5. Perspektiivin laajentuminen

Käytkö ainoastaan omaa tehtävääsi tai ammattikuntaasi koskevissa tapahtumissa? Jätätkö välistä jokaisen osaamisesi ydinalueesta tai nykyisistä mielenkiinnonkohteistasi poikkevan tapahtuman? Kokeile jatkossa toimia toisin. Kuuntelemalla erilaisten taustojen omaavia ihmisiä tai asiantuntijuutta poikkeavilta toimialoilta antaa yllättävän paljon. Eri toimialojen tai toimintaympäristöjen lainalaisuudet sekä haasteet ovat usein samankaltaisia, joten kosketuspintaa saattaa hyvinkin löytyä yllättävistä paikoista. Kokeilemalla uutta mielesi pysyy virkeämpänä, ja avoimella asenteella oma näkemyksesi laajentuu väistämättä – mukavuusalueelta poistuminen on harvemmin huono jutu. Saatat myös sattumalta löytää alan tai asian, josta haluat oppia lisää tai tunnistat sen oman kehittymisesi kannalta väistämättömäksi! Ratkaisut omiin visaisiin pulmiisi niin työelämässä, kuin vapaa-ahalla saattavat myös  hyvinkin löytyä yllättävien, uusien ajatuksien liikkeelle laittavien ajatuspolkujen päästä.

 

Psst! Huomasithan Tiistaiklubin pikkujoulut 9.11. Jos edelliset kohdat eivät vakuuttaneet muuhun, osallistuhan ainakin niihin!

Marleena Hanka
Verkkovastaava 2018, Tiistaiklubin hallitus


Marleena Hanka työskentelee päivittäin digitaalisen palvelukehityksen, asiakaskokemuksen sekä markkinoinnin parissa. Hän ei läheskään osaa kaikkea työhönsä liittyvää, mutta taklaa haasteet tahdolla oppia jatkuvasti uutta, rohkealla heittäytymisellä epämukavuusalueelle sekä pyrkimyksellään laajentaa näkökulmiaan jatkuvasti.  

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *