Itsetuntemus ja intohimo luovat innostusta ja menestystä

Innostuin itseni johtamisesta muutama vuosi sitten, kun havaitsin itselläni ongelman. Pidin urheilua ja sitä kautta saavutettavaa henkistä ja fyysistä hyvinvointia tärkeänä; silti en koskaan urheillut. Muutaman yrityksen ja erehdyksen kautta hoksasin, miten saan itseni urheilemaan, enkä pelkästään saavuttanut vaan ylitin urheilutavoitteeni samana vuonna.

Pääsin tavoitteeseeni itsereflektion, tavoitteiden asettamisen ja määrätietoisen toteuttamisen tuloksena. Nyt muutama vuosi jälkeenpäin voin ilolla kertoa toteuttaneeni useita tavoitteitani tällä keinolla. Yksi näistä tavoitteista oli Tiistai-klubin puheenjohtajuus.

Opiskelen työn ohella ja sain eräällä tämän syksyn kurssillani luettavakseni eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan julkaisun innostuksesta. Siinä kerrottiin, että innostus on merkittävä ihmisten ja työyhteisöjen menestystekijä, ja että elämänhallinta mahdollistaa innostuksen. Elämänhallinta on itsetuntemukseen perustuva kyky asettaa ja saavuttaa tavoitteita.

Omassa mielessäni elämänhallinta tarkoittaa samaa kuin itsensä johtaminen. Konseptin nimi voi vaihdella, mutta totta on se, että tämä taito ainoastaan korostuu tulevaisuuden työelämässä. Suurin osa meistä klubilaisista tekee tietotyötä, jossa pääsee luomaan omaa työnkuvaansa ja vetämään tai olla vetämättä omat rajat työn teolle. On omalla vastuulla huolehtia jaksamisestaan ja kehittymisestään.

Olen rehellinen, kamppailen urheilun kanssa edelleen. Tuon kamppailun aikana kuitenkin monet muut tavoitteet on saavutettu. Itselläni on paljon opittavaa siinä, kuinka monella kehitysalueella kannattaa samanaikaisesti edetä. Amerikkalainen life coach, Tony Robbins, sanoi eräälle elämänhallinnan menettäneelle seminaarinsa osallistujalle: “Useimmat meistä yliarvioivat, mitä voimme vuoden aikana tehdä, ja aliarvioimme, mitä 20-30 vuodessa voi tehdä.”

Ole siis itsellesi armollinen mutta määrätietoinen. Kehittyminen vie aikaa, mutta tärkeintä on aloitus. Tänä vuonna laitoimme toivottavasti alulle monen monta positiivista asiaa, jotka vievät meitä eteenpäin sinne, minne haluamme päätyä. Toivon, että saavutat tavoitteesi, ja jos haluat, autan sinua sinne pääsemisessä – Tiistai-klubin hengessä.

Kiitän koko hallituksen puolesta kaikkia jäseniä hienosta vuodesta! Nähdään ensi vuonna!

Tässä muutama nosto innostuksesta ja elämänhallinnasta eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan Innostunut Yhteiskunta -julkaisusta

Innostus…

  • on osa onnellisuutta ja työssä menestymistä.
  • motivoi ja lisää sitoutuneisuutta työhön ja työpaikkaan.
  • synnyttää ideoita ja lisää aloitteellisuutta sekä työyhteisön innovatiivisuutta.
  • voi auttaa pääsemään flow-tilaan, jossa työntekijä hoitaa tehtävänsä paremmin kuin tylsistynyt työntekijä.

Elämänhallinta…

  • mahdollistaa innostuksen.
  • etenee itsereflektiosta, suunnitteluun ja toteutukseen.

Itsereflektion avulla

  • tunnistamme intohimomme ja meille aidosti merkitykselliset asiat.
  • tiedämme minne kanavoida energiamme ja millaisia tavoitteita meidän tulisi asettaa.
  • tasapainottelemme halujen ja tahdonvoiman välillä. Suurin osa elämänhallinnan ongelmista liittyy itsehillinnän puutteeseen.

Tässä vielä muutama tärppi itsensä johtamiseen aiemmista blogipostauksistamme

Vuoden teema: itsensä johtaminen

Nukutko hyvin – vinkkejä parempaan uneen

Oma aika hallintaan

Suunnittele työpäiväsi

Matkalla varallisuuden kartuttamiseen


Kirjoittaja Pauliina Ullner on Tiistai-klubin puheenjohtaja. Hänen ennakkoluulottomuutensa ja kokeilunhalunsa paistaa niin monipuolisesta työhistoriasta kuin myös vapaa-ajan harrasteista. Pauliina löytää flownsa usein esitysten tai exceleiden parissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *