Kolme syytä miksi Tiistai-klubi on valitsemani verkosto

Yhdessä huipulle jo vuodesta 2010

Osallistuin seitsemän vuotta sitten Tiistai-klubin ensimmäiseen tapahtumaan ja jäin heti koukkuun. Tyypit, jotka tapasin, olivat niin avoimia ja tapahtumat kiinnostavia, että en nähnyt muutakaan vaihtoehtoa. Vuosien varrella olen tutustunut enemmän ja syvemmin tiistaiklubilaisiin, mikä on vain entisestään vahvistanut päätöstäni olla mukana. Ajattelemme isosti ja laaja-alaisesti. Aiheet, joita tapahtumissa käsittelemme ovat monipuolisia. Ja puhujat huippuammattilaisia, joiden määrätietoisuudesta ja monesta muustakin ominaisuudesta inspiroidumme kerta toisensa jälkeen.

Kuva: Suvi Huttunen / Tiistai-klubi

Vuosien varrella olemme tukeneet toisiamme osaamisemme jakamisella, toistemme kehumisella ja kannustamisella sekä sparraamalla, miten johtaa itseään kohti tavoitteitaan. Kaikki edellä mainitut ovat olleet vuosittaisia teemoja, joiden ympärillä olemme toisiamme sparranneet. Rohkaisemme jäseniä sopimaan paljon lounastreffejä ja pyydämme jäseniä kertomaan, kuka heitä on auttanut, jotta voimme kertoa kiitollisuudesta myös tiistaitimanteillemme.

Harjoittelemme hissipuheita, viilaamme CV:tä ja business speed deittailemme, vinkkaamme toisillemme työpaikoista ja annamme konkreettisia vinkkejä työnhakuun, kasvatamme toistemme ammatillista itsetuntoa sekä rohkaisemme toimintaan. Tätä verkostoa en vaihtaisi mihinkään, sillä menemme yhdessä huipulle.

Jos et ole vielä lukenut Sheryl Sandbergin kirjaa Lean In: Women, Work, and the Will to Lead, suosittelen lukemaan sen vielä tämän vuoden aikana. Pyydä myös elämänkumppaniasi lukemaan se. Poimin kirjasta tähän yhteyteen Tiistai-klubi-henkisen otteen:

“The more women help one another, the more we help ourselves. Acting like a coalition truly does produce results. In 2004, four female executives at Merrill Lynch started having lunch together once a month. They shared their accomplishments and frustrations. They brainstormed about business. After the lunches, they would all go back to their offices and tout one another’s achievements. They couldn’t brag about themselves, but they could easily do it for their colleagues. Their careers flourished and each rose up the ranks to reach managing director and executive officer levels. The queen been was banished, and the hive became stronger.”

Tunnemme toisemme

Tiistai-klubi mahdollistaa toistemme tuntemisen aidosti, sillä kohtaamme samat ihmiset usein ja voimme näin syventää suhdetta joka kerta. Verkostoon kuuluu 150-200 jäsentä vuosittain. Jäsenistössä on luonnollista vaihtumaa, mutta todella monet ovat pysyneet matkassa vuosia.

Historia ja käyttäytymistiede puhuvat Tiistai-klubin jäsenmäärän puolesta. Paul Adams kertoo kirjassaan Grouped – How small groups of friends are key to influence on the social web, että verkostojemme koko ja rakenne pysyy pitkälti samana läpi elämän. Ja ovat pysyneet näin kaikilla ihmisillä ympäri maailman tuhansien vuosien ajan.

Adams kertoo, että meillä on noin 5 läheisintä ihmistä elämässämme ja 15 seuraavaksi lähintä. Olemme tekemisissä noin 50 henkilön kanssa epäsäännöllisen säännöllisesti ja 150 henkilön kanssa voimme ylläpitää sosiaalisia suhteita. Tapaamme 500 henkilön, esimerkiksi ystävien ystävien, kanssa ajoittain, mutta ryhmän koon mennessä yli 500 lakkaamme tunnistamasta nimiä.

Adams kertoo myös, että neoliittiset kylät jakaantuivat kahtia, kun ne ylittivät 150-hengen rajan, sillä kyläläisten käyttäytymistä ei enää pystytty ohjaamaan ryhmäpaineen avulla.

Rooman armeija koostui 150 hengen ryhmistä, sillä silloin kaikki tunsivat toisensa ja pysyivät yhdessä. Ryhmän yhteenkuuluvuus kärsii myös online-peleissä, jos ryhmä ylittää 150 henkeä.

Olemme eräänlainen hyvän työelämän puolesta taisteleva armeija. Teemme työtä ruohonjuuritasolla jokaisen meidän ja tulevaisuuden työelämän eteen – yhdessä. Verkostossa todella on voimaa.

Kuva: Nicole Adams / Unsplash

Hallitustyöskentelyssä hankkii arvokasta osaamista

Tiistai-klubin hallitustyössä pääsee tutustumaan kaikkiin jäseniin vielä paremmin sekä tutustumaan hallituskavereihin hyvin läheisesti. Hallitustyössä työskennellään yhtä tiiviisti yhdessä kuin työpaikalla. Läheisessä yhteistyössä todella oppii toistensa vahvuudet ja innostumisen kohteet ja tietää myös, millaisiin rooleihin hallituskollegaa voisi työelämässä suositella.

Tiistai-klubi on rekisteröity yhdistys, jonka toiminnassa noudatetaan yhdistyksen sääntöjä. Kaikki jäsenet voivat vaikuttaa toimintaan, mutta hallitus vastaa siitä. Hallituksessa oppii hallitustyöskentelyä, josta voi olla etua tulevaisuudessa etenkin, jos haluaa yritysten hallituksiin mukaan. Hallitustyöskentely on mahdollista kaikille jäsenille, sillä kaikki voivat hakea kaikkiin rooleihin joka vuosi.

Tiistai-klubin hallituksessa työskennellään hyvän työelämän eteen, tuottaen erilaisia tapahtumia, joissa jäsenet voivat verkostoitua ja oppia toisiltaan ja tilaisuuksiin kutsutuilta puhujilta. Hallitus kannustaa kaikkia jäseniä myös osallistumaan toimintaan ei vain osallistujana, vaan järjestäjänä. Tänä syksynä jäsenet järjestivät muun muassa LinkedIn-sparrailu -illan sekä sijoittamiseen keskittyneen illan.

Hallituksessa tai et, voit työskennellä merkittävän asian eteen yhdessä muiden jäsenien kanssa. Itseämme suurempien asioiden eteen työskentely antaa merkitystä ja sitä kautta onnellisuutta elämäämme. Kuten Tiistai-klubissa vieraillut Frank Martela kirjassaan Valonöörit – Sisäisen motivaation käsikirja sanoo:

“Elämän merkitys syntyy siitä, että tekee itselleen merkityksellisiä asioita ja tekee itsensä merkitykselliseksi toisille ihmisille.”


Kirjoittaja Pauliina Ullner on Tiistai-klubin puheenjohtaja. Hänen ennakkoluulottomuutensa ja kokeilunhalunsa paistaa niin monipuolisesta työhistoriasta kuin myös vapaa-ajan harrasteista. Pauliina löytää flownsa usein esitysten tai exceleiden parissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *