Voihan video sentään!

Olipa kerran aika – muutamia vuosia taaksepäin – jolloin videon käyttöä digitaalisessa markkinoinnissa epäröitiin ja sitä pidettiin jopa hankalana. Hitaat verkkoyhteydet ja käyttöympäristön rajallisuus eivät varsinaisesti innostaneet tekemään videomateriaalia markkinointitarkoituksiin. Tekniikan kehittyessä videosta tuli hitti. Tästä kertoo esimerkiksi Youtuben menestys: joka minuutti Youtubeen ladataan noin 300 tuntia videomateriaalia ja videoita katsotaan lähes 5 biljoonaa kertaa joka päivä. Eikä Youtube ole yksin menestyksen keskipisteessä, myös muut suoratoistopalvelut ovat saaneet osansa video-buumista.

Mikä sitten takaa videon menestyksen moniäänisessä mediaympäristössä, jossa kaikki tavoittelevat, jos ei seuraavaa viraalia niin omia ennätyksiään videokatseluiden merkeissä. Miten tehdä vaikuttava video? Tiistai-klubin lokakuun tilaisuudessa Videolle videotoimiston toimitusjohtaja Tuomas Vuori inspiroi Tiistai-klubin jäseniä aiheen pariin muun muassa seuraavilla vinkeillä.

Onnistunut briiffi

Hyvä briiffi rakentaa onnistumista ja onkin väitetty, että briiffin ainoa tarkoitus on tehdä kampanjasta ja yhteistyöstä investointi. Ensimmäinen askel onnistuneeseen lopputulokseen on pukea sanoiksi tai kuviksi tavoite. Kerro selkeästi, mitä videolla halutaan viestiä ja mitä tavoitellaan. Todellisia ja konkreettisia tekoja ja saavutuksia. Vähintään yhtä tärkeää on määritellä kohdeyleisö ja tietysti onnistumisen mittarit. On myös hyvä määritellä, mikä tekee videosta ja yhteistyöstä onnistuneen. Onko se esimerkiksi yleisön sitouttaminen ja vuorovaikutus brändisi kanssa.

Päätöksiä tunteella

Ihmisten syitä ostopäätöksen tekemiseen on tutkittu paljon. Mitä enemmän aiheesta ymmärretään, sitä selkeämmäksi on osoittautunut, että ostopäätös syntyy usein tunteen pohjalta. Vaikka itselle ostos perustellaan usein järkisyillä, on varsinainen ostopäätös syntynyt jo paljon tätä ennen – ja usein tunnepohjaisista syistä. Videoiden suunnittelussa tämä tarkoittaa tunteiden herättämistä vaikuttavalla sisällöllä. Parhaimmat ideat ovat usein yksinkertaisia ja videot samaistuttavia.

Muistijälkien jäljillä

Videolla voi vaikuttaa tunteisiin, herättää huomiota ja jättää muistijäljen. Tehtävä ja tiekartta onnistumiseen ei ole yksinkertainen eikä tarinankerrontaa ja sisältöä voi tänä päivänä olla korostamatta. Muistettava video syntyy monista eri asioista, mutta tärkeää on hyödyntää kohderyhmän kykyä samaistumiseen ja inhimillisyyteen. Hyvä video sisältää yhden asian, johon katsojan huomio kiinnittyy eikä lähde harhailemaan moneen eri aiheen ympärille. Yksinkertaisuus kunniaan!


Kirjoittaja Anna Koskinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *