Vuoden teema: Itsensä johtaminen

Tammikuussa vuoden ensimmäisessä hallituksen kokouksessa pohdimme Tiistai-klubin tämän vuoden teemaa. Huomasimme, että kaikki mieleen tulleet aiheet vaativat tavalla tai toisella itsensä johtamista. Vuoden 2017 teemaksi valitsimme siis itsensä johtamisen.

Teema näkyy klubin tapahtumissa vuoden aikana. Erinomainen esimerkki oli vuoden aloittanut ajanhallinta-tapahtuma, jossa puhujana oli Sampo Sammalisto. Kevään aikana käsittelemme vielä muun muassa yrittäjyyttä ja vaurautta sekä harjoittelemme hissipuheita.

Tiistaiklubilaiset kehittävät itseään ja uraansa aktiivisesti. Jo klubiin liittyminen on ollut selkeä itsensä johtamisen hetki, jonka takana on jokin tavoite. Tärkeimpiä syitä klubiin liittymiselle ovat vuoden 2016 jäsenkyselymme mukaan olleet verkostoituminen (31% vastanneista) sekä uuden oppiminen ja itsensä kehittäminen (24% vastanneista).

Itsensä johtaminen voi tarkoittaa monia eri asioita. Minulle se tarkoittaa tavoitteellista tekemistä, suunnittelua ja toteutusta, jopa henkilökohtaista visiota, missiota ja strategiaa. Se tarkoittaa aktiivisuutta sanoa asioille kyllä sekä priorisointia sanoa toisille asioille ei. Se tarkoittaa omistautumista itselle tärkeiden asioiden saavuttamiseen. Itsensä johtaminen on edellytys muiden johtamiselle ja edellyttää itsetuntemusta, omien vahvuuksiensa ja kehityskohteidensa tiedostamista sekä tapojen luomista tavoitteen saavuttamiseksi.

Joulukuussa 2015 kirjoitin klubin blogiin siitä, kuinka yrityksen ja erehdyksen kautta löysin oikean tavan saada itseni liikkumaan riittävästi. Onnistumisen jälkeen olen entistä innokkaammin kirjoittanut tavoitteitani ylös. Vuoden 2016 alussa kirjoitin kaiken mitä mieleen juolahti alkaen kirjojen lukemisesta kuumailmapalloajeluun (ensimmäinen on hyvällä mallilla, jälkimmäinen on vielä toteuttamatta). Kirjoitin ylös myös tavoitteen ylemmän korkeakoulututkinnon suorittamisesta ja uuden kielen opettelusta (molemmat ovat työn alla) sekä Tiistai-klubin puheenjohtajuudesta ja “spagaatista ennen 30 ikävuotta” (ensimmäinen toteutui, toisen eteen en tehnyt mitään). Tavoitteet eivät ole keskenään samanarvoisia. On kuitenkin hyvä listata kaikki mieleen juolahtavat ideat liikaa suodattamatta.

Yksi parhaista syistä johtaa itseään on kuitenkin perheemme, ystävämme ja verkostomme, joille ehtii näin antaa aikaa ja apua. Tiistai-klubin motto onkin “Yhdessä huipulle”. Johtamalla itseäsi voit auttaa myös muita.

Aurinkoista kevättä!

Muista katsoa kaikki kevään tapahtumat klubin tapahtumakalenterista ja lukea ajanhallintavinkit aiemmista blogipostauksista.


Kirjoittaja Pauliina Ullner on Tiistai-klubin puheenjohtaja. Hänen ennakkoluulottomuutensa ja kokeilunhalunsa paistaa niin monipuolisesta työhistoriasta kuin myös vapaa-ajan harrasteista. Pauliina löytää flownsa usein esitysten tai exceleiden parissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *