Kohti tasapainoista elämää

Oletko perunut Tiistai-klubin tilaisuuden viime tinkaan, kun tuli työesteitä? Tai jääkö jumppa aina tärkeysjärjestyksessäsi viimeiseksi? Jos vastaat kyllä ja kyllä, on aika kysyä, onko elämäsi tasapainossa vai kavitoiko se.

MPS:n hallituksen puheenjohtaja Marcus Herold puhuu johtamisen potkurista. Laivan potkurissa on neljä lapaa, joiden tulee olla tasapainossa, tai muutoin niiden liikkeestä syntyy laivaa vaurioittavaa painetta. Johtamisen – tai elämän – potkurin lavat ovat työ, perhe, verkostot ja ystävät sekä fysiikka.

Monilla, kuten Tiistai-klubin uraa tekevillä naisilla, työn osuus on hallitseva ja vie suuren osan energiasta. Illalla vain rojahtaa sohvalle, lenkit jää väliin tai ei jaksa nähdä ystäviä. Töissä on huono omatunto perheestä ja perheen kanssa ollessa miettii työasioita.

Lapojen tulee olla tasapainossa, jotta johtaja voi työskennellä täysipainoisesti ja johtaa hyvin. Sama pätee muihinkin tehtäviin, tasapaino on väylä onnelliseen elämään.

Tiistai-klubin hallitusnaisten kokoontumisissa käymme aina kuulumiset läpi. Olemme useaan kertaan todenneet, että useimmiten kaikilla jokin osa-alue elämästä kusee. Sen kestää kun tietää, että tilanne paranee kiinnittämällä asiaan huomiota ja tekemällä asioita sen korjaamiseksi. On hyvä huomata, että oman elämän potkurin lapojen tasapainoisuus on itsestä kiinni.

Tee yksinkertainen harjoitus: kirjaa keskimääräisen viikon tunnit ylös ja laske kuinka monta tuntia käytät kuhunkin osa-alueeseen. Ovatko ne mielestäsi tasapainossa? Jos ei, niin sitten on aika tehdä toimintasuunnitelma asian korjaamiseksi.

Kirjoittaja Suvi Johansson on naisten ammattiverkosto Tiistai-klubin hallituksen puheenjohtaja sekä Tulos Helsingin operatiivinen johtaja
ja osakas. Suvin erityisosaamisalueena ovat markkinointi, viestintä ja
myynti verkkomaailmassa. Hän uskoo verkostojen voimaan hyvän
työelämän edistäjänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *