Tiistai-klubin menestystarina

Viisi vuotta sitten, kaksi naista, Johanna ja Eva, pohtivat viinilasin ääressä, että jotain täytyisi naisten eteen tehdä. Ajatus Tiistai-klubista oli syntynyt. Kun itse tulin aktiivisesti mukaan vuonna 2011, meitä aktiiveja oli viisi ja klubin tapahtumissa mukana parikymmentä muuta. Tapahtumia oli alle kourallinen ja kaikki kulut maksettiin itse omasta pussista. Meillä oli alusta lähtien aivan järkyttävä palo tehdä jotain ainutlaatuista ja omannäköistä naisten urakehitystä ja sisaruutta palvelevaa. Ja se palo löysi uskomattoman suuren kaikupohjan teistä kaikista! Niinpä rakentaaksemme jotain pysyvää ja syvenevää perustimme yhdistyksen virallisesti vuonna 2012.

On ollut aivan huikeaa olla hallituksessa rakentamassa Tiistai-klubia. Nyt vuoden 2015 alussa meillä on yhdistyksessä lähes 200 jäsentä, tapahtumia on ollut kymmeniä, niissä maineikkaita puhujia, mutta mikä tärkeintä: olen saanut sekä uusia mahtavia tuttavia että rakkaita ystäviä.

Hiukan haikein mielin siis totean, että nyt minun on aika sekä tehdä tilaa nuoremmille että ottaa sitä itselleni, ja luopua hallitustyöstä. Olen suunnattoman kiitollinen näistä vuosista, ja siitä, että olen saanut niin paljon tältä klubilta, teiltä kaikilta. Mutta olen myös antanut paljon, ja tällaisessa verkostossa, mikään ei ole niin ratkaisevaa oman saamapuolen kannalta kuin itsestään antaminen ja oman aikansa ja osaamisensa jakaminen. ”Pelkkänä ottajana” alkaa jäsenmaksun maksaminen äkkiä tuntua turhalta, ja laulussakin se sanotaan: jos haluu saada, on pakko antaa.

Suuri Osaamisen Jakamisen vuosi

Tämän johdosta toistettakoon tässä pikkujouluissa lanseeraamani teema tälle vuodelle 2015: olkoon tämä Suuri Osaamisen Jakamisen vuosi. Mitä tämä ”osaamisen jakaminen” sitten voi itse kunkin kohdalla tarkoittaa?
Minulla ei ole hajuakaan. Se todennäköisesti tarkoittaa eri asioita meidän kaikkien kohdalla. Työpaikka-vinkkaamista, sparrausta, olkapäätä, kuuntelijaa, suosittelijaa, asiantuntijaa, tukijaa, kirittäjää, ja niin edelleen.

Mutta mitä itse teen tuon teeman eteen tänä vuonna? Tarjoan Tiistai-klubilaisille ilmaisen yksilöcoaching-klinikan. Se tarkoittaa, että olet tervetullut 90 minuutin coaching-sessioon kanssani, jos sinua esimerkiksi pohdituttaa jokin asia tai tilanne työpaikalla tai jopa ihan oman uran ja muiden siihen liittyvien elämänratkaisujen suhteen. Muutama Tiistai-klubilainen on jo tilaisuutta hyödyntänyt, ja saamastani palautteesta päätellen, puolitoista tuntia voi elämässään käyttää hulluumpaankin.

Jos haluat tarkempia tietoja coachauksesta, sen hyödyistä, siitä sopiiko se tilanteeseesi, minusta, muuta lisätietoa tai varata ajan coachaus-sessioon voit soittaa tai mailata minulle: 045 12 732 12 / ilse.manner@agenssi.fi.

Iso kiitos

Mutta nyt siis kiitos. Ei mikään kiitti, kiitti-tyyppinen kiitos, vaan KIITOS SYDÄMENI POHJASTA tähän astisesta matkasta. Kiitos sinulle, joka luit tämän, kiitos kaikille Tiistai-klubilaisille, kiitos idean äideille ja perustaja-kollegoille, ja kiitos rakkaille hallitusnaisille. Muistakaa jokainen, että tämä on teidän klubinne, ja matka on vasta alussa! Tavataan siis jatkossakin aamiaisilla, lounailla, lasillisilla, illallisilla, tapahtumissa, bileissä, työpaikoilla, harrastuksissa.

Minun suuri haaveeni on, että tämä klubi jää suomalaiseen business-historiaan, ja jos se sen tekee, siihen on kolme kauaskantoista ja jopa yhteiskunnallisesti vaikuttavaa syytä: sen kautta syntyy uusia yrityksiä työllistämään suomalaisia, sen huomassa kasvaa ennen näkemätön naisjohtajien sukupolvi, ja sen lämmin, hyväksyvä, henki luo niin paljon toivoa, että työelämän ailahtelut eivät lannista meistä ketään. Se, että olet Tiistai-klubilainen, antakoon voimaa sinun haaveillesi ja tavoitteillesi tänäkin vuonna. Halataan, kun tavataan!

Rakkaudella, Ilse

Kirjoittaja Ilse Manner on Tiistai- klubin perustajajäsen ja vastaa
hallituksessa yhdistyksen talousasioista. Hän on urallaan vaikuttanut
erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä. Ilse uskoo laadukkaaseen
ajatteluun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *