Lounasta verkostosi eläväksi

Verkostojen merkitys työelämässä kasvaa koko ajan. Verkostot ovat sosiaalista pääomaa, jota työnantajat arvostavat, mutta ne auttavat myös konkreettisemmin työn haussa tai yhteistyökumppania etsittäessä.

Tiistai-klubin missiona on järjestää tapahtumia, joissa jäsenemme voivat kehittyä ammatillisesti ja luoda oman uransa kannalta arvokkaita suhteita. Järjestämme muiden tilaisuuksien ohessa mm. Business Speed Dating -iltoja, joissa jäsenet pääsevät kehittämään hissipuhettaan sekä tapaamaan useita Tiistai-klubilaisia lyhyessä ajassa.

Käyntikorttien vaihtaminen tai LinkedIn-yhteys ei kuitenkaan pelkästään riitä toimivan verkoston luomiseen, vaan on tärkeää myös tietää tarkemmin mitä verkostoonsa kuuluvat henkilöt työssään tekevät tai tavoittelevat. Silloin on helpompi auttaa vinkkaamalla esimerkiksi avoimesta työpaikasta tai lähestyä itse yhteistyöpyynnöllä.

Viime kesäjuhlissa Tiistai-klubin hallituksen jäsen Ilse Manner haastoi Tiistai-klubilaiset lounashaasteella. Ideana oli lounastaa niin monen Tiistai-klubilaisen kanssa kuin mahdollista pikkujouluihin mennessä. Pikkujouluissa voittaja palkittiin ravintolalahjakortilla, mutta uskon, että hän hyötyi enemmän itse tapaamisista. Voittaja ehti tavata lähes viisikymmentä klubilaista lounaan, aamupalan tai afterworkin merkeissä ja oppi näin tuntemaan verkostoaan paremmin sekä löysi heidän kanssaan yhteisiä intressejä.

Lounastreffejä kannattaakin sopia edelleen, sillä vain elävästä verkostosta on hyötyä. Toinen asia, johon haluamme kannustaa, on toisten onnistumisten huomioiminen. Positiivista palautetta saa harvoin liikaa, vaikka sillä onkin iso merkitys mm. siinä miten merkitykselliseksi työnsä kokee.
Tuntuuko sinusta, etteivät ihmiset tai yritykset saa tarpeeksi positiivista palautetta?

Muutetaan se.

Tiistai-klubi aloitti kiittämällä taloustoimittajia Ninni Myllyojaa ja Emilia Kullasta erinomaisesta kirjoituksesta sunnuntain 16.11. Helsingin Sanomissa. Anna sinäkin #tiistaikehu onnistuneelle teolle, organisaatiolle tai ihmiselle ja jaa se verkostollesi!

Muista myös #lounashaaste ja #tiistaiklubi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *