7 vinkkiä käytännön verkostoitumiseen

Kuinka monta kertaa olenkaan kuullut, että on tärkeää verkostoitua. Tottahan toki se on tärkeää, mutta mitä verkostoituminen käytännössä on?

Tiistai-klubin hallituksen strategiapäivässä pari viikkoa sitten intouduimme keskustelemaan verkoistumisesta käytännössä. Verkostoituakseen ei riitä, että vain tulee Tiistai-klubin tapahtumiin tai kerää kontakteja LinkedIniin. Pelkkä saatavilla oleminen ei riitä.

image

Lounaita ja keskustelunavauksia

Yksi hallitusnaisista kertoi käyvänsä aktiivisesti lounastreffeillä muiden tiistaiklubilaisten kanssa. Lounaalla on rento tunnelma, kun tietää, että on ainakin yksi yhdistävä tekijä. Kuulostaa hyvältä, mutta entä jos olet töissä jossain keskustan ulkopuolella?

Jokainen löytää omat tapansa verkostoitua. Keräsin tähän seitsemän vinkkiä, joilla pääset hyvin alkuun. Vinkkien käyttämiseen et tarvitse Tiistai-klubia, mutta olemme yksi väylä verkoston kasvattamiseen.

  1. Juttele vähintään yhden uuden ihmisen kanssa jokaisessa Tiistai-klubin tapaamisessa.
  2. Päätä, että opit jotain uutta yhdestä ihmisestä joka viikko.
  3. Kutsu uusi ihminen lounaalle kerran kuukaudessa.
  4. Miten olisi after work -drinksut energisessä seurassa? Pari klubilaista sopii tapaavansa ja kutsuu muut mukaan. Seuraavat after work drinksut on muuten 5.6. Hauskan illan jälkeen olet myös tutustunut paremmin moniin uusiin tiistaiklubilaisiin.
  5. Suosittele verkostostasi hyvää tyyppiä avoimeen työpaikkaan. Paitsi että teet hyvän match-makingin, mitä luultavammin myös sinulle halutaan ehdottaa vastaavasti työpaikkoja.
  6. Kaikki verkostoituminen ei tapahdu vain kasvokkain. Osallistu rohkeasti keskusteluihin verkostojesi suljetuissa ja avoimissa kanavissa. Älä mieti voitko osallistua ja kommentoida. Kyllä voit ja se on hyvin suotavaa! Jäät takuulla paremmin mieleen.
  7. Pidä yhteyttä kontakteihisi. On huomattavasti matalampi kynnys pyytää apua tai neuvoa, jos olet osoittanut olevasi kiinnostunut verkostostasi jo ennen kuin tarvitset apua. LinkedInin ja Facebookin kautta on helppoa kysellä kuulumisia.

Olen itse päättänyt kunnostautua verkostoitumisessa. Joten älä ihmettele, jos tulen tulevissa tapaamisissa juttelemaan ja tutustumaan. Ai niin, vaikka oma työpaikka sijaitsee kaukana keskustassa, onnistuin sittenkin järjestämään lounastreffit tiistaiklubilaisen kanssa. Kiitos Suvi K. iloisesta seurasta!

Mitä käytännön verkostoitumiskeinoja sinulla on?


imageSatu Hakamäki on Tiistai-klubin hallituksen sihteeri. Sadulla on kokemusta monesta eri liiketoiminnan osa-alueesta ja tällä hetkellä hän työskentelee tuotepäällikkönä. Satu on innostunut digitaalisten palveluiden kehittämisestä pk-yrityksille.

Twitter @satuhakamaki
LinkedIn Satu Hakamäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *