Löydä verkostosi

Verkostot ovat tärkeitä. Verkosto ei ole “kaikki tyypit, jotka tunnen”. Verkostoja voi olla useita ja eri verkostoista haetaan erilaisia asioita. Kuulumalla verkostoon voit laajentaa omaa näkökulmaasi, tutustua ihmisiin, joihin et muuten törmäisi, rakentaa omaa profiiliasi asiantuntijana, pomona tai huipputekijänä.

Verkoston kuuluminen vaati vuorovaikutusta ja osallistumista. Eräs ystäväni antoi minulle arvokkaan vinkin onnistuneeseen vuorovaikutukseen. Hän sanoi, että kyse ei ole sinusta, vaan muista. Mitä sinä voit antaa muille? Sosiaalinen media perustuu asioiden jakamiseen. Jakamalla ja seuraamalla sinua kiinnostavia asioita löydät ympäriltäsi luonnollisen verkostosi ‒ teitä yhdistää jokin.

Verkosto edellyttää luottamusta, jotta todelliseen avoimuuteen on mahdollisuus. Luottamus muodostuu paljolti kokemuksista, joten sosiaalisen median lisäksi kannattaa kasvattaa kokemuspohjaa tapaamalla verkoston jäseniä kasvokkain ja tekemällä yhdessä jotain.

Ihmiset löytyvät verkostoista ja verkostot löytyvät ihmisistä. Seuraa mielenkiintoisia henkilöitä sosiaalisessa mediassa, osallistu tapahtumiin ja löydät mielenkiintoisimmat verkostot. Tai hakeudu mielenkiintoisen verkoston vaikutuspiiriin ja tapaat uusia ihmisiä.

Verkosto perustuu siis jakamiseen, yhteisiin intresseihin ja luottamukseen. Antamalla itsestäsi, saat eniten.

image

Mitä ovat sinun vinkkisi verkostoitumiseen?

Etkö ole tarpeeksi hyvä verkostoon? Päätöksen tärkeydestä ja häpeästä luopumisesta kirjoitin edellisessä kirjoituksessani.


Tiina WillmanTiina Willman on Tiistai-klubin hallituksen viestintävastaava sekä verkkopalveluiden ja -viestinnän suunnittelija Pääesikunnan viestintäosastolla. Tiina on osallistunut aktiivisesti Tiistai-klubin toimintaan vuodesta 2012.

@TiinaWillman View Tiina Willman's LinkedIn profileTiina Willman

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *