Verkostoissa on poweria

Nykyinen työni on antanut minulle loistavan näköalapaikan tarkkailla verkostojen merkitystä ammatillisen kehittymisen näkökulmasta.

Mistä tässä kaikessa oikein on kysymys?

Sosiaalisesta kanssakäymisestä, vuorovaikutuksesta, kuuntelusta, kysymysten esittämisestä, kommentoimisesta, asioiden kyseenalaistamisesta sekä ratkaisujen hakemisesta, jotka tapahtuvat yksilöiden ja ryhmien välillä.

Ammatillisten verkostojen ideana on kytkeä merkittävä määrä ihmisiä, erilaista osaamista ja eri toimialoilla olevia yrityksiä yhteyteen. Nämä verkostot mahdollistavat jatkuvan vuorovaikutuksen erilaisissa kohtaamisissa sekä niiden ulkopuolella. Ne luovat tuloksellisen ja ketterän tavan oppia uutta, saada oivalluksia ja mikä parasta, ne kehittävät ja tuottavat kaiken aikaa lisäarvoa myös liiketoiminnalle.

Mitä enemmän annat, sitä enemmän saat

Antoisinta keskustelu on silloin, kun se on vastavuoroista ja olet aidosti sekä avoimin mielin kiinnostunut myös toisten osaamisesta ja ajatuksista.

Vaihtoehtojen hakeminen ja oman toiminnan kyseenalaistaminen onkin todella silmiä avaavaa. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii se, kuinka jokaisessa kohtaamisissa voi saada uusia hyödyllisiä ajatuksia tai kuinka jo yksikin uusi kontakti voi johtaa monen uuden asian oppimiseen ja oivaltamiseen.

Mitä hyötyä tästä on yritykselle?

Verkostojen avulla saavutetaan asioita, joihin ei liiketoiminnassa yksin kyetä. Työntekijöiden verkostoituessa yritys saa näkyvyyttä, tunnettuus lisääntyy ja brändi vahvistuu.

Työelämän muutos on nyt nopeampaa, kuin koskaan. Erilaiset rakennemuutokset ja globalisoituminen ajavat organisaatiot tekemään strategisia päätöksiä yhteistyöstä muiden organisaatioiden kanssa. Tänä päivänä organisaatioiden toimintaa ilman verkostoja pidetään tehottomana ja vanhanaikaisena. Verkostoituessa eri toimialojen ja osaamisalojen kanssa saamme koko ajan uusia, innovatiivisia oivalluksia, jotka loppupeleissä näkyvät positiivisena tuloksena viivan alla. Työntekijöiden henkilökohtaista ja ammatillista kasvua unohtamatta.

Mitä siis, jos ristiin pölyytettäisi oikein kunnolla?

Ei siitä ainakaan haittaa ole.


Kirjoittaja Merja Hippeläinen EGN Suomi Oy:n myynti-ja kehitysjohtaja. Rohkea, aktiivinen sekä ennakkoluuloton verkostoituja itsekin. Nyt ja tulevaisuudessa avoin mieli sekä uteliaisuus uuden oppimiseen ovat sitä työelämän superfoodia, jota meistä jokainen tarvitsee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *